The Pig Chase
12:00 tot 18:00
expo

Designers, wetenschappers en kunstenaars gingen samen op zoek naar nieuwe vormen van interactie tussen de moderne mens en het gedomesticeerde varken. Het resultaat? Een videogame waarin varkens en mens het tegen elkaar opnemen. Oefen tijdens KRACHTVOER je game-kunsten en daag varkens uit voor een strijd om de eretitel.

The Pig Chase is een project van ontwerpers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en onderzoekers van de landbouwuniversiteit van Wageningen in Nederland. Als vertrekpunt namen ze de Europese wetgeving die varkenshouders verplicht om hokverrijkingsmateriaal te gebruiken dat verveling, agressie en staartbijten bij varkens tegengaat. The Pig Chase zet deze dubbelzinnige situatie op scherp: moeten we speeltjes ontwerpen om varkens af te leiden? Of leiden we dan vooral onszelf af van de kern van het probleem van de industriƫle varkenshouderij?

* In de grote varkenstalkshow geeft filosoof Clemens Driessen die het spel ontwikkelde uitelg over het hoe en waarom van The Pig Chase.