HET FESTIVAL

KRACHTVOER is een festival over eten van culinair projectbureau Alle Dagen Honger en kunstencentrum Villanella.

Tijdens KRACHTVOER kan je niet alleen lekker eten, maar krijg je ook een portie hersenvoer voorgeschoteld: wat is de impact van voedsel op milieu, maatschappij en cultuur? Wetenschappers, journalisten, producenten, chefs en kunstenaars komen samen om ideeën uit te wisselen. Het publiek denkt, luistert, kijkt, leert, proeft en probeert. 

ORGANISATIE

Alle Dagen Honger is het culinair projectbureau van Johanna Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen. Op hun meermaals bekroonde blog documenteren ze al vier jaar lang hun zoektocht naar goed eten. In het voorjaar van 2015 verscheen hun eerste boek bij uitgeverij Luster: De Helden van het Echte Eten. Verder schrijven, fotograferen en koken ze voor De Standaard Magazine en zetten ze met regelmaat pop-up projecten op zoals tijdelijke thema-restaurants, radiodiners, bijzondere (kook)workshops en veel meer.

Villanella is een kunstencentrum dat sinds 2011 huist in het gebouw van de voormalige Studio Herman Teirlinck. Villanella ontwikkelt er een podium voor jong publiek en een centrum voor jong talent: DE Studio.

TEAM

Johanna Goyvaerts - programmatie | Barbara Serulusprogrammatie | Mayken Craenen - vormgeving | Amelie Aernaudts - projectverantwoordelijke | Céline van der Poel - productie | Eva Vleugels - stage

EDITIE 3: HET VARKEN

Schattig roze big, goedkoop stukje vlees, onderdeel van je lippenstift, alleseter en onrein dier: het varken heeft talent voor multi-tasken.

Hoe smaakt vegetarisch varkensvlees? Hoeveel meter worst komt er uit één varken? Welke rol speelt het varken in de schilderkunst? Kan je cocktails maken met reuzel? Zijn krulstaarten en varkenssnuiten ook lekker? Waarom eten we geen beren? Waarom is varkensvlees zo gruwelijk goedkoop? En wat is de toekomst van de varkensboer?

KRACHTVOER #3 is een lofzang op de schizofrenie van het varken. Varkensboeren, designers, chefs, kunstenaars, wetenschappers, slagers en journalisten belichten een dag lang alle facetten van het varken. Verwacht je aan: een grote varkenstalkshow, een live slagerij, veel hot-dogs, vegetarisch varkensvlees, getuigenissen, xl-workshops en een hoop geknor.

VORIGE EDITIES

KRACHTVOER #2 vond plaats op zaterdag 18 & zondag 19 oktober 2014 en diepte het thema Schaarste en Overvloed uit. Op het programma stonden onder andere: een gesprek met Chad Robertson van Tartine Bakery in San Francisco, een workshop groenten fermenteren met Rose Greene van In De Wulf, een lezing van de Britse eetfilosoof Julian Baggini, een masterclass voor food start-ups, een radiodiner in restaurant Ossip, …

KRACHTVOER #1 ging door op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2013 en had als thema Grond.

SPONSORS