Mannen in de pan - met chef Nel Schellekens
16:00 tot 17:30
kookdemo

De Nederlandse kokkin Nel Schellekens staat erop om alle beesten die haar keuken binnen komen van kop tot staart te verwerken. De gasten van haar restaurant De Gulle Waard moeten dan ook wat moed aan de dag leggen: gefrituurde schijfjes stierenkloten, een volledige varkenskop in de oven en gegrild ossenhart maken de orde van de dag uit. Bovendien hakt Nel met veel plezier mannen in de pan. Haar signature dish is ‘leghaantje in hooi’. Zo’n leghaantje is het onbeminde broertje van de legkip en wordt meestal net na de geboorte verhakselt omdat het geen economische waarde heeft. Maar speciaal voor deze editie van KRACHTVOER kookt Nel met mannelijke varkens oftewel beren. Ze vertelt over haar liefde voor dit vlees met karakter en gooit ondertussen een lekker stukje in de pan. Geef je oren en ogen de kost en proef een vakkundig klaargemaakt stukje berenvlees.

foto: Rein Janssen